Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 04:28 - По повод на един пасквил!
Автор: vmitkov Категория: Технологии   
Прочетен: 5265 Коментари: 7 Гласове:
1



В http://ivo.bg/2010/11/09/берлинската-стена-край-бойко-борисов/ набеденият от ДС за журналист агент Ивайло и подвизаващ се сега под името Иво Инджев е написал поредната си простотия.

Ето и моят отговор, понеже предвиждам, че като истински агент на ДС Ивайло ще отреже коментара ми, понеже му е неудобен с истините си.

************

Що не си доволен от Живковото време, бе, Иво?

Тогава всички крадяха, но по малко и само от държавното, никой не крадеше от личното или частното.

Сега крадат само някои и от частното, и от трудещите се, и от държавното. И не крадат по малко, ами крадат като за последно.

За това ли харесваш сегашното време? Да не би ти да си един от съременните крадци?

Като споменаваш, че си вземал заеми, защо не кажеш и под каква лихва си ги вземал. ВСК (взаимо-спомагателната каса) даваше заемите без лихва. По закон! Защо не благодариш на тогавашните си колеги, които са ти давали парите си без лихва, ами се оплакваш?

А помниш ли каква беше лихвата на заемите за жилище, например, които даваше единствената тогава банка - ДСК? 1 % (с думи - ЕДИН ПРОЦЕНТ)!!! Къде в съвременния свят ще видиш безконкурентна банка, която да ти дава лихва 1% ?

А сегашните чужди банки под каква лихва ти дават заеми? До 16%!!! И ти викаш ура?! Или ти така си викаш ура по навик още от Татово време?

Що не споменеш и други неща? Като например външния дълг, който ни завеща Тато (около 8 милиарда долара) и сегашния външен дълг на България (около 35 милиарда евро)?

А да припомням ли на неуслужливата ти памет, че:

- киселото мляко беше истинско натурално мляко от жива закваска, а не Данон от умрели микроорганизми;  

- доматите и всички други растителни храни бяха истински и естествени, а не ГМО;

- семейството ми имаше 2 декара лозе с едър кехлибарен сорт АФЪЗ, а сега нямаме нищо, защото крадците окрадоха всичко, дори тела и коловете отвлякоха;

- тогава имаше неколкократно повече едър и дребен рогат добитък, в резултат на което аз ядях само прясно овче сирене, а не като сегашното краве с палмово масло и сухо мляко;

- ходех с български обувки от телешки бокс и обувките от свинска кожа бяха презряни не само от мене, а сега ходя с обувки от хартия, направени в далечен Виетнам;

- влизах при който си искам лекар винаги когато имах нужда и нищо не плащах, а сега за да вляза при личния си лекар трябва да вляза като минимум с два лева и не мога да отида при никой друг лекар;

- всеки българин знаеше точно кога ще се пенсионира и с каква пенсия, а сега дори и управниците не знаят това;

- по Татово време никой не плащаше за образованието си без значение от нивото му, а сега ще учиш, ако имаш пари? Знаеш ли колко деца на български граждани не ходят на училище, защото нямат пари за транспорт до големия град, понеже в тяхното село са затворили училището, докато при Тато не знам да е имало затворени толкова много училища?

Можеш ли да ми изброиш колко театри и опери имаше в окръжните градове по Татово време и колко има сега, колко симфонични оркестри и народни ансамбли имаше тогава и колко има сега? А какво става с един народ, който няма къде да отиде на театър, на опера, на концерт, защото болшинството формации от Татово време са закрити поради липса на пари? Но, виж, на чалгаджийски концерт винаги може да отиде народът!

Ще отговориш ли защо по Татово време имаше пари за всички тези неща, а сега няма пари за нищо?

Ще ми отговориш, че тогава не си имал свобода на словото и движението. Да! Но не забравяй, че всяко нещо си има цена! Тогавашните качествени продукти, които ти споменах по-горе се плащаха с липсата на свобода.

А сега имаш една нищо незначеща свобода, но всички ние я плащаме като ядем боклуци, обличаме се с боклуци, слушаме псевдомузика-боклук, получаваме образование-боклук, здравеопазване-боклук, армията дори не е боклук, защото просто няма такава, полицаите и те или са боклуци, или не им се позволява да вършат работата си, за да не накърнят нечии "висши" интереси!!!

Тук изобщо не засягам неща като радио, телевизори и компютри, защото те зависят единствено от нивото на технологиите, а не от икономическата система.

И накрая. Решихме всички гореописани проблеми и единственото, което ни пречи, е паметникът на Червената армия. Да не се окаже, че именно защото съвременните наследници (в буквален и преносен смисъл) на някогашните комунисти не могат да решат споменатите от мене проблеми и за това са решили, че паметникът е единственото, което им пречи, а ти услужливо повдигаш темата?

Да, ама не - не в паметника е причината. Паметникът е само една купчина камъни, които някой е решил, че така трябва да бъдат струпани. И не паметникът ще отгледа повече едър и дребен рогат добитък, повече и по-качествени растителни и животински храни и продукти от тях.

Ако човек е неутрален, мислещ и истински независим, ще си спомни, че народът започна масово да напуска страната не по Татово време, а по Луканово време през 1991 г. Защо ли? Голяма емиграционна вълна имаше и по Виденово време. Защо ли? Тогава рязко спадна и раждаемостта в страната. Защо ли? А Тодор Живков беше се напънал да направи България 9 милиона. Защо ли?

Все въпроси, на които всеки здравомислещ човек може и сам да си отговри, но никой слуга на новите господари няма и да посмее да им отговаря!!!
 


Тагове:   агент ивайло,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. edinman - Ето още един ненормалник!
10.11.2010 06:03
Свали си розовите очила с които гледаш в миналото !
Цимент ли имате в главите си по дяволите?
цитирай
2. vmitkov - Митко,
10.11.2010 10:17
Що не отречеш фактите, които съм изнесъл, а пишеш свободни литературни съчинения?

Това, че моето семейство е пострадало от първоначалното натрупване на капитала след Втората световна война - на дядовците ми са били отнети всичката обработваема земя, гори, ливади, лозя и впрегатен добитък, общо над 160 дка - не означава, че трябва да отричаме хубавите неща, които постигнахме по времето на Тодор Живков.

А за това, че нямахме технически стоки като автомобили, телевизори и други такива в тези огромни количества, които имаме сега, беше виновен по-скоро Съветският съюз, а не Тодор Живков. Защото Съветският съюз защитаваше много умело пазарите си, докато ние нямахме думата по този фундаментален въпрос.

Спомнете си само опитите да създадем собствена автомобилна промишленост как завършиха! Вместо да произвеждаме лицензен автомобил Рено произвеждахме лицензен автомобил Москвич.

Но добре, че поне дълги години произвеждахме чешките камиони Шкода (макар и само като кооперирано производство), освен съветските ГАЗ.

Спомнете си, че произвеждахме и собствени автобуси по лиценз на Сетра, собствени трамваи и вагони, собствени електро- и мотокари, собствени стругове с цифрово-програмно управление!

Знаете ли колко заводи за машини за хранително-вкусовата промишленост имахме, колко заводи за селскостопанска техника имахме? Помните ли малките трактори Болгар, с които се обработваха огромните лозови масиви?

Къде е сега всичкото това производство? В небитието!

Сега правим селскостопанска изложба в Добрич, за да рекламираме чужда селскостопанска техника.

Какъв трябва да е човек, за да твърди, че сега живеем по-добре като нямаме нито машиностроене, нито радиоелектронна индустрия, нито развойна дейност, да не говорим за научно-изследователска дейност?

А какъв е човек, който твърди, че вносните автомобили и други стоки са по-хубави от нашите и са по-конкурентни? Нали всички вносни стоки трябва да се плащат с нещо? С какво ще ги платим като не произвеждаме и нямаме износ?

Отговорът е много прост, но не е за прости хора - всичкия внос го плащаме със заеми, които ще изплащат и внуците.

А човек, който сам влиза в дългове, е роб - и в съзнанието си, и в психиката си, и на практика! Робско става и обществото, когато управниците принудително го вкарат в дългове!!!
цитирай
3. vmitkov - Митко,
10.11.2010 10:24
Можеш ли да ми припомниш кога по Живково време е имало нещата, които описваш в своя постинг http://edinman.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/11/10/mila-pochisti-mi-pushkata.632388?

Май твоята глава е бетонирана до такава степен, че си неспособен да разсъждаваш и да видиш реалността?
цитирай
4. proj4o - Абсолютно подкрепям идиятя в ма...
14.11.2010 21:35
Абсолютно подкрепям идиятя в материала.
цитирай
5. vmitkov - Абсолютно подкрепям идиятя в ма...
15.11.2010 07:43
proj4o написа:
Абсолютно подкрепям идиятя в материала.


Идеята е много проста - никой не ходи да краде там, където няма нищо; никой не се стреми към територии, където няма нищо.

За това и на Русия са спретнати две горещи световни войни и една студена - защото от тях има какво да се вземе.

За това и беше разрушен социализмът, защото от него имаше какво да се открадне.

Онези, които имат информация и могат да мислят, знаят, че Германия и Скандинавските страни са толкова социални, колкото бяха социалистическите страни.

Сегашната реформа на Обама в здравеопазването е стремеж да се въведе социалистическият модел на здравеопазване, който ние разрушихме, за да тръгнем към техния модел, от който те искат да избягат или поне да смекчат.

Хората, които ползват главите си за мислене, разбраха, че целта беше не да се разруши социализма, а да се ограби държавата и народа; разбраха, че либерализмът е само философското оправдание на гигантския грабеж; че сега в България думата политик означава законен крадец.
цитирай
6. hristo27 - Лично аз не си спомням през Татово ...
17.11.2010 20:10
Лично аз не си спомням през Татово време Иво да е негодувал от режима. Защо ли? Колко много си приличат с г-н "Да, ама не", оня дето превиваше гръб пред Живков, а на другия ден след "революцията" се писа репресиран!
цитирай
7. vmitkov - Как ще негодува
18.11.2010 02:46
агент Ивайло?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vmitkov
Категория: Технологии
Прочетен: 160815
Постинги: 27
Коментари: 116
Гласове: 892
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031